recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wittebonensalade met gepocheerd ei

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneden)
  • - rucola (75 gram)
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - eieren (4 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - witte bonen (1 pot)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp en pers de citroen en klop het citroensap met de rasp, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 2 Snipper de ui fijn en roer de ui door de dressing, laat dit 15 minuten staan.
  • 3 Schep dan de uitgelekte.
  • 4 witte bonen en in fijne boogjes gesnedenbleekselderij erdoor en laat dit nog 15 minuten staan.
  • 5 Breng in een hapjespan ruim water met de azijn en wat zout aan de kook.
  • 6 Breek de eieren een voor een boven een juslepel en laat ze in het water glijden.
  • 7 Laat het eiwit in 3-4 minuten stollen.
  • 8 Verdeel de rucola over borden en schep de bonensalade erop.
  • 9 Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op de salade.
  • 10 Leg het brood ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.