recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wittebonenschotel met kipbraadsticks

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - volkorenbrood (6 sneden)
  • - witte bonen (1 pot)
  • - tomatenstukjes (1 blik)
  • - gedroogde oregano (0.5 eetlepel)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - ui (1 )
  • - gekruide kipbraadsticks (4 )
  • - gerookte spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en snijd de bleekselderij en courgette in blokjes.
  • 2 Halveer de sneetjes volkorenbrood diagonaal.
  • 3 Bak de spekblokjes in een hapjespan zachtjes uit en schep ze op een bordje.
  • 4 Bak de braadsticks in het spekvet rondom bruin.
  • 5 Bak de ui, bleekselderij en courgette 3-4 minuten mee.
  • 6 Roer dan de oregano, tomatenstukjes en de witte bonen met vocht erdoor.
  • 7 Laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Schep de witte bonen met saus in diepe borden en leg een kipbraadstick in het midden.
  • 9 Strooi de spekjes erover.
  • 10 Geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.