recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wittebonensoep met gebakken chorizo en rucola

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - chorizoworst (225-250 gram) (1 )
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - verse oregano of tijm, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - witte bonen (720 gram, 1 de beste) (1 pot)
  • - knoflook (fijngehakt) (2 tenen)
  • - ui, gesnipperd (1 grote)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Benodigdheden: Staafmixer.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 3 Roer de witte bonen met vocht en de oregano of tijm erdoor.
  • 4 Bak alles twee minuten op matig hoog vuur.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en laat de soep tien minuten zachtjes koken.
  • 6 Snij de chorizo in plakjes en bak deze intussen in een koekenpan op matig hoog vuur knapperig.
  • 7 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 8 Bewaar het uitgesmolten chorizovet.
  • 9 Pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
  • 10 Verdun zo nodig met nog een beetje bouillon of water.
  • 11 Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • 12 Schep de soep in wijde kommen en leg in het midden een pluk rucola en plakjes chorizo.
  • 13 Druppel het chorizovet eromheen in de soep.
  • 14 Lekker met focaccia of bruin stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.