recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wittebonensoep met knoflook en worst

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rode paprika (1 )
  • - verse worst (200 gram)
  • - peterselie (3 eetlepel(s))
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - witte bonen (800 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (1 liter)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snipper de ui; snijd de knoflook in plakjes; snijd de paprika in reepjes; snijd de verse worst in plakjes; snijd de gekookte worst in blokjes; hak de peterselie fijn.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
  • 3 Voeg de bonen met vocht en de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes gaan kleuren.
  • 5 Schep ze op een bordje en bak de worstsoorten met de paprika in het bakvet in 3-5 minuten bruin en gaar.
  • 6 Pureer het bonenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 7 Roer het worstmengsel en de knoflook erdoor.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Schep de soep in kommen en strooi de peterselie erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.