recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wokgarnalen

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - Mie (200 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - (roerbak)olie (3 eetlepel(s))
  • - wokgarnalen (250 gram)
  • - tomaten (3 )
  • - ui (1 )
  • - verse koriander (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: pers de knoflook; hak de rode peper fijn; snij de ui in dunne plakjes; hak de koriander grof.
  • 2 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Meng in een kom de knoflook, rode peper en 2/3 deel van de olie door elkaar.
  • 4 Schep de garnalen erdoor en laat ze 5 minuten staan.
  • 5 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in repen.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 1 minuut.
  • 7 Schep de garnalen met marinade erdoor en roerbak ze 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  • 8 Bak de tomaten 2 minuten zachtjes mee.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Giet de mie af en verdeel de mie over de borden.
  • 11 Schep de garnalen met tomaat erop en strooi de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.