recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortel-courgettetaart

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - Griekse yoghurt (100 ml)
  • - eieren (6 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - courgette (1 grote)
  • - winterwortel (1 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de winterwortel en de courgette in lange dunne plakken.
  • 3 Kook de wortellinten in 3 minuten beetgaar en dep ze droog.
  • 4 Vet een lage taartvorm (24 cm) in met olijfolie en maak een opstaande rand van courgettelinten en wortellinten.
  • 5 Bestrijk ze met olijfolie.
  • 6 Klop de eieren los met yoghurt, kaas en versgemalen peper.
  • 7 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 8 Roer de uiringetjes en peterselie erdoor.
  • 9 Schenk dit mengsel in het midden van de vorm.
  • 10 Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Serveer de taart in punten en geef het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.