recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelmuffins

Bijgerecht
9 personen
35 min
Ingrediënten
  • - cupcakevormpjes (9 )
  • - muffinvorm (1 )
  • - rozijnen (50 gram)
  • - wortelreepjes (100 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - melk (150 ml)
  • - diksap (3 eetlepels)
  • - eieren (2 )
  • - bakpoeder (0.5 zakje)
  • - havermout (100 gram)
  • - tarwebloem (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ?C.
  • 2 Meng in een kom de bloem met de havermout, het bakpoeder en een klein snufje zout.
  • 3 Breek de eieren erboven en voeg het diksap en de melk en olie toe.
  • 4 Meng alles met een spatel of met de handmixer tot een egaal deeg.
  • 5 Roer de wortelreepjes en de rozijnen erdoor.
  • 6 Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul ze met het deeg.
  • 7 Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat de muffins afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.