recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelrepen en bleekselderijstengels met zelfgemaakte humus

Bijgerecht
1 personen
10 min
Ingrediënten
  • - stengels bleekselderij (3 )
  • - winterwortel (1 )
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - sesamzaad (2 eetlepels)
  • - kikkererwten (1 blik)
Bereidingswijze
  • 1 Giet de kikkererwten af en vang het vocht op.
  • 2 Doe de kikkererwten in de keukenmachine of blender en voeg het sesamzaad met de knoflook, de helft van de citroensap, de olijfolie en wat zout en versgemalen peper toe.
  • 3 Pureer alles tot een zachte dikke saus.
  • 4 Verdun de saus zo nodig met wat van het vocht, een klein beetje citroensap of een scheutje water.
  • 5 Bewaar de humus in een koelkastdoos in de koelkast.
  • 6 Om mee te nemen: schep 1 portie humus in een afsluitbaar schaaltje, strooi er paprikapoeder over en sprenkel er een paar druppels olijfolie over.
  • 7 Neem de wortel- en bleekselderijstengels met het afgesloten schaaltje humus mee in een koelkastdoos.