recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelsalade met sinaasappel en olijven

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
  • - bosuitje (1 )
  • - winterwortel (250 gram)
  • - olijfolie (0.5 theelepel)
  • - fijne mosterd (1 mespunt)
  • - witte wijnazijn (0.5 eetlepel)
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de sinaasappels dik.
  • 2 Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap dat hierbij uit de sinaasappels loopt op in een steelpan.
  • 3 Kook het sap op zacht vuur in tot er nog twee eetlepels over zijn.
  • 4 Neem de pan van het vuur en voeg de wijnazijn, mosterd, paprikapoeder, wat zout, versgemalen zwarte peper en de olijfolie toe en klop alles tot een mooie dressing.
  • 5 Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze ook met de dunschiller in lange dunne plakken.
  • 6 Meng de wortellinten in een schaal met de dressing, partjes sinaasappel, in dunne ringetjes gesneden bosui en olijven.
  • 7 Verdeel de veldsla over borden en schep de wortelsalade erop.
  • 8 Lekker met volkorenbrood.
  • 9 Als bijgerecht kunt u de wortelsalade in de schaal mengen met veldsla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.