recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelsoep met verse kruiden

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bieslook
  • - verse basilicum
  • - peterselie
  • - kippenbouillon (van tabletten)
  • - milde kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - bospeen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een kaasstengel.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui.
  • 3 Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • 4 Verhit de margarine in een soeppan en fruit de ui met de wortel en kerriepoeder 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 5 Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • 6 Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Hak de peterselie grof, snijd het basilicum in repen en knip het bieslook in stukken van 2 cm.
  • 8 Meng de kruiden luchtig door elkaar.
  • 9 Schep de wortelsoep in diepe borden en leg in het midden een berg kruidensalade.
  • 10 Wijntip: milde of halfzoete witte wijn, zoals huiswijn moelleux of Duitse Riesling.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.