recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelstamppotje met bosui en gebakken visburgers

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (750 gram)
  • - bospeen (750 gram)
  • - bosuitjes (4 )
  • - boter (50 gram)
  • - visburgers (4 )
  • - perssinaasappel (1 )
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 2 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
  • 3 Snijd de bosuitjes (ook het groen) in plakjes van 1 cm dik.
  • 4 Hak de peterselie fijn.
  • 5 Pers de sinaasappel.
  • 6 Verwarm de helft van de boter in een pan.
  • 7 Schep de aardappel en wortel met wat zout erdoor en voeg 25 ml per persoon water toe.
  • 8 Smoor afgedekt 10 minuten.
  • 9 Schep de bosui erdoor en smoor nog 2-3 minuten.
  • 10 Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en bak de visburgers in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 12 Roer het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet en laat inkoken tot een lekkere jus.
  • 13 Stamp het wortelmengsel tot een grove stamppot, roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 14 Schep op borden en maak in het midden een kuiltje.
  • 15 Schep de jus erin.
  • 16 Leg de visburgers naast het stamppotje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.