recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wraps met gerookte makreel en gestoofde courgette

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - gerookte makreel (1 )
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - creme fraiche (125 gram)
  • - rucolamelange (150 gram)
  • - wraps (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
  • 2 Snijd de kwarten in kleine blokjes.
  • 3 Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • 4 Verwarm een steelpan met deksel.
  • 5 Doe hierin de olie, ui en courgette, breng op smaak met iets zout.
  • 6 Laat de groenten op matig vuur onder de deksel in circa 10 minuten gaar worden, zonder dat ze gaan kleuren.
  • 7 Haal uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 8 Haal ondertussen het vel van de makreel en verwijder de graatjes.
  • 9 Hak de bieslook fijn.
  • 10 Meng de crème fraîche met het water, de bieslook en iets zout.
  • 11 Maak de rucolamelange aan met deze dressing.
  • 12 Verwarm de wraps even kort in de magnetron om ze soepel te maken.
  • 13 Vul de wraps met de rucolamelange, makreel en courgette en vouw dicht.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.