recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Yoghurt-kruidendressing

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven zonder pit (6 )
  • - platte peterselie (1 eetlepel)
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - yoghurt (150 ml)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - extra vierge olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook heel fijn.
  • 2 Snijd de peterselie heel fijn.
  • 3 Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, zout en peper met een garde tot een gebonden dressing.
  • 4 Schenk al kloppend de yoghurt erbij en blijf kloppen tot het een mooi homogene dressing is.
  • 5 Klop tot slot de groene kruiden erdoor en de olijven en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 6 Schenk de yoghurtdressing eventueel in een fles met een brede hals.
  • 7 Of bewaar de dressing in een afsluitbaar kommetje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.