recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Yoghurtbavarois met mango en honingsaus

Nagerecht
4 personen
190 min
Ingrediënten
  • - puddingvorm (1 liter)
  • - water (2 eetlepel(s))
  • - munt (1 eetlepel(s))
  • - citroen (0.5 )
  • - mango (1 )
  • - eiwit (1 )
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - slagroom (125 ml)
  • - honing (4 eetlepel(s))
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - gelatine (4 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Laat de yoghurt op kamertemperatuur komen; rasp de citroen en pers deze vervolgens uit; hak de munt fijn; vet de puddingvorm licht in.
  • 2 Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  • 3 Roer in een kom de yoghurt los met 0.25 deel van de honing.
  • 4 Verwarm de afgemeten hoeveelheid water.
  • 5 Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerende op in het hete water.
  • 6 Roer het gelatinemengsel door de yoghurt.
  • 7 Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel de room luchtig door de yoghurt.
  • 8 Klop vervolgens in een schone kom het eiwit stijf en spatel ook het eiwit door de yoghurt.
  • 9 Doe het mengsel over in de vorm(pjes), strijk de bovenkant glad en laat de bavarois in de koelkast opstijven: kleine vormpjes 1 uur en de grote vorm 2-3 uur.
  • 10 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • 11 Snijd de plakken in blokjes en meng ze met het citroenrasp, 0.5 eetlepel sap (voor 4 personen) en de munt.
  • 12 Laat dit minstens 30 minuten staan.
  • 13 Roer de rest van de honing los met 1.5 eetlepel (voor 4 personen) citroensap tot een mooie saus.
  • 14 Stort de bavarois op een platte schaal of bordjes.
  • 15 Schenk er wat honingsaus over en verdeel de mango eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.