recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Yoghurtijs met bosvruchten

Nagerecht
4 personen
260 min
Ingrediënten
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - diepvries bosvruchten (300 g)
  • - slagroom (125 ml)
  • - suiker (125 g)
  • - volle yoghurt (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries bosvruchten.
  • 2 Los de helft van de suiker al roerende in de yoghurt op.
  • 3 Klop de slagroom bijna stijf en meng dit luchtig door de yoghurt.
  • 4 Bereid dit mengsel in een ijsmachine tot romig ijs, of laat het in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.
  • 5 Maak het ijs na 3 uur met een staafmixer fijner.
  • 6 Kook de hleft van de bosvruchten met al het vocht en de andere helft van de suiker 5 minuten.
  • 7 Pureer dit met een staafmixer tot een fijne saus.
  • 8 Laat de saus afkoelen.
  • 9 Schep bollen yoghurtijs in hoge coupes, schenk de bosvruchtensaus erover en garneer met het fruit.
  • 10 Wijntip: Bordeaux moelleux of Gewurztraminer uit de Elzas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.