recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Yoghurtijs met chocola en bitterkoekjes

Nagerecht
8 personen
260 min
Ingrediënten
  • - extra pure cholade (75 gram)
  • - bitterkoekjes (6 )
  • - suiker (100 gram)
  • - griekse yoghurt (500 ml)
  • - slagroom (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Klop in een grote kom de slagroom met de handmixer stijf en voeg al kloppend de yoghurt en suiker toe.
  • 2 Blijf kloppen tot het een stevige crème wordt en de suiker is opgenomen.
  • 3 Spatel er twee derde van de in stukjes geknipte bitterkoekjes en een derde van de in stukjes gehakte chocolade door.
  • 4 Doe het yoghurtmengsel over in de diepvriesdoos en laat het in de vriezer in 2 uur bijna bevriezen.
  • 5 Schep het mengsel met een vork goed door en schraap daarbij ook het al gevormde ijs van de wand.
  • 6 Laat het yoghurtijs in nog 2 uur helemaal bevriezen en schep het elk half uur goed door.
  • 7 Hierdoor krijgt het ijs een mooi fijne structuur.
  • 8 Schep het ijs met een bolletjestang in schaaltjes en strooi de achtergehouden bitterkoekjes en chocolade erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.