recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Yogurtbavarois met aardbeien

Nagerecht
4 personen
200 min
Ingrediënten
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappelrasp (1 eetlepel)
  • - aardbeien (500 g)
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - honing (4 eetlepels)
  • - slagroom (250 ml)
  • - gelatine (4 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de aardbeien in vieren.
  • 2 Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  • 3 Verwarm 0,2 deel van de slagroom, los de honing hierin op.
  • 4 Los de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerende op in het warme roommengsel.
  • 5 Roer het gelatinemengsel door de yoghurt.
  • 6 Klop de rest van de slagroom stijf en spatel de room luchtig door de yoghurt.
  • 7 Doe het mengsel over in een dun ingevette puddingvorm en laat de bavarois in 2-3 uur opstijven.
  • 8 Meng in een schaal de aardbeien met de sinaasappelrasp, azijn en eventueel een schepje suiker.
  • 9 Laat dit minstens een uur staan.
  • 10 Stort de bavarois op een platte schaal en verdeel de aardbeien eromheen.
  • 11 Wijntip: Asti Martini, zoet en bruisend!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.