recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zabaione met appeltjes en amarettikruim

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - marsala (125 ml)
  • - suiker (50 gram)
  • - eidooiers (4 )
  • - amarettikoekjes (12 )
  • - stevige appels (2 )
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels en snijd elk in 8 partjes.
  • 2 Verkruimel de amaretti (of cantuccini).
  • 3 Verwarm de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Verkruimel de koekjes fijn.
  • 5 Breng in een pan een ruime laag water aan de kook.
  • 6 Klop in een kom of au bain-marie pan de eidooiers met de suiker met de handmixer tot een schuimige crème en klop er vervolgens de marsala (of zoete witte wijn) door.
  • 7 Hang de kom of pan boven het kokende water en blijf kloppen tot het eimengsel bindt tot een dikke en schuimige vla.
  • 8 Verdeel de helft van de gebakken appelpartjes over wijde coupes en schenk de zabaione erop.
  • 9 Garneer met de resterende appelpartjes en het amarettikruim.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.