recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm en mediterrane groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - verse peterselie (2 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - verse zalmfilet (4 stukken)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de rode uien in partjes; Snijd de courgette in plakjes; Snijd de gele paprika in lange reepjes; Hak de kappertjes fijn; Hak de verse peterselie grof; Hak de verse oregano grof; Pers de citroen.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak achtereenvolgens de rode ui, courgetteplakjes en paprikareepjes in 2-3 minuten beetgaar en houd ze apart.
  • 3 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Spreid 4 grote stukken aluminiumfolie uit en verdeel de courgette, paprika en ui over het midden.
  • 5 Wrijf de zalm in met zout en peper en leg deze op de groente.
  • 6 Strooi de kappertjes en kruiden erover en sprenkel het citroensap erover.
  • 7 Vouw het folie boven de zalm losjes tot pakketjes dicht.
  • 8 Laat de pakketjes op de barbecue in 10-15 minuten gaar worden.
  • 9 Wijntip: Lichte frisse, fruitige witte wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc of een Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.