recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm met bramen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse oreganoblaadjes (2 eetlepels)
  • - bramen (1 bakje)
  • - bosuitjes (3 )
  • - boter (25 gram)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - zalmfilet van 250 gram (2 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosui in stukken van drie centimeter.
  • 2 Halveer de stukken zalm en wrijf ze in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 3 Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en leg de stukken zalm erin.
  • 4 Verdeel de bosuitjes, bramen, citroenrasp en oregano eromheen en strooi hier ook wat zout en peper over.
  • 5 Verdeel de resterende boter over de zalm en bramen.
  • 6 Zet de deksel op de pan en smoor de zalm en bramen op zacht vuur in 10 tot 12 minuten net gaar.
  • 7 Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.