recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm met bramen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse oreganoblaadjes (bio) (2 eetlepel(s))
  • - bramen (1 bakje)
  • - bosuitjes, in stukken van 3 cm (3 )
  • - boter (25 gram)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - zalmfilet van 175 gram (4 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de stukken zalm in met het sap en wat zout en versgemalen peper.
  • 2 Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en leg de stukken zalm erin.
  • 3 Verdeel de bosuitjes, bramen, citroenrasp en oregano eromheen en strooi hier ook wat zout en peper over.
  • 4 Verdeel de resterende boter over de zalm en bramen.
  • 5 Zet de deksel op de pan en smoor de zalm en bramen op zacht vuur in 10-12 minuten net gaar.
  • 6 Lekker met sperziebonen en gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.