recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm met mediterrane tomatensalsa

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sambal oelek (1 mespuntje)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (4 stuks)
  • - rijpe tomaten (3 stuks)
  • - citroen (1 stuks)
  • - zalmfilet (2 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de citroen; Snijd de zwarte olijven zonder pit in stukjes; Hak de kappertjes fijn; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Wrijf de stukken zalm in met 1,5 eetlepel citroensap, 0,5 eetlepel citroenrasp en royaal zwarte peper en laat ze circa 10 minuten liggen.
  • 3 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Schep in een schaaltje de tomaatblokjes met de olijven, kappertjes, basilicum, 1 eetlepel citroensap, de rest van het citroenrasp, 2 eetlepels olijfolie en sambal oelek, zout en peper naar smaak door elkaar.
  • 5 Dep de zalmfilets droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een visklem op de barbecue in circa 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
  • 6 Serveer met de tomatensalsa.
  • 7 Wijntip: Droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.