recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm met saffraan en doperwtenhoumous

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet (500 gram)
  • - witte wijn (2 glazen)
  • - boter (50 gram)
  • - saffraan (12 draadjes)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - creme fraiche (2 eetlepels)
  • - vesre basilicum (0.5 pot)
  • - doperwten (vers of diepvries) (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een pan ruim water aan de kook en kook hierin de erwten 5 minuten.
  • 2 Haal de blaadjes van de basilicumplant.
  • 3 Kook de basilicum de laatste 10 seconden mee en giet dan direct af.
  • 4 Spoel af met ijskoud water en laat goed uitlekken.
  • 5 Pureer de erwten en basilicum in de blender met de crème fraîche en olijfolie.
  • 6 Breng op smaak met zout en witte peper, bewaar het mengsel afgedekt in de koeling.
  • 7 Verwarm ondertussen in een koekenpan de boter op hoog vuur, doe de saffraan en wijn met iets zout er bij.
  • 8 Laat 5 minuten inkoken, zet dan het vuur op z’n laagst.
  • 9 Snijd de zalm in mootjes, twee per persoon, en leg deze op hun kant in de saffraanboter.
  • 10 Schep met een lepel 3 à 4 minuten de boter eroverheen tot de onderkant gaar is.
  • 11 Draai de zalm om en herhaal.
  • 12 De vis mag iets rosé blijven in het midden.
  • 13 Serveer de zalm met de doperwtenhoumous bij een pastasalade, vers brood of witte rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.