recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmcarpaccio met avocado

Voorgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - zalmcarpaccio (200 g)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
  • - limoensap (4 eetlepels)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - avocado’s (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Knip de bieslook fijn.
  • 2 Schil de avocado’sen snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Meng de avocado met koriander, bieslook, de helft van de limoensap en zout en peper naar smaak.
  • 4 Roer de andere helft van de limoensap met de mayonaise en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Spreid de plakjes zalm op vier borden uit en schep in het midden een bergje avocadosalade.
  • 6 Sprenkel de dressing over de zalm.
  • 7 Wijntip: Intense witte wijn, zoals sauvignon blanc uit Chili of Frankrijk.
  • 8 Vervangtip: U kunt ook of gerookte zalmfilet gebruiken in plaats van zalmcarpaccio.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.