recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet met mozzerella uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - verse basilicum (20 gram)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - pomodori trostomaten (6 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - zalmfilet à 175 g (2 pakken)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: lage ovenschaal, ingevet en een blender.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 4 Wrijf de zalmfilets in met zout, versgemalen peper en 2 eetlepels sinaasappelsap en leg ze met de roze kant naar boven naast elkaar in de ovenschaal.
  • 5 Snijd de tomaten in stukjes en meng ze in een kom met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel sinaasappelrasp.
  • 6 Verdeel de helft van de tomaat rond de zalm en schenk er wat sinaasappelsap over.
  • 7 Dep de bol mozzarella droog.
  • 8 Snijd de mozzarella in blokjes, schep ze door de resterende tomaat en verdeel dit mengsel over de zalm.
  • 9 Bak de zalm met de tomaat in de oven in circa 20 minuten gaar en laat de mozzarella smelten en iets kleuren.
  • 10 Pureer het basilicum met de olijfolie en wat zout en peper in de blender tot een fijne basilicumolie.
  • 11 Sprenkel de basilicumolie direct uit de oven over de zalm en tomaat.
  • 12 Lekker met tagliatelle of pasta.
  • 13 Menusuggestie voor: salade van sperziebonen, maïs (blik) en tonijn op olie met een vinaigrette.
  • 14 Na: aardbeiensoep van gepureerde aardbeien met een bolletje vanille-ijs, reepjes basilicum en geraspte limoen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.