recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet met pesto en creme fraiche

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - verse groene pesto (50 g)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - zalmfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de zalmfilets met gebakken krieltjes, haricots verts en een frisse salade met komkommer.
  • 2 Voorbereiding: Pers de citroen en bewaar het vocht; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 5 Bestrijk de filets met pesto en verdeel de uitjes erover.
  • 6 Verdeel de crème fraîche over de zalmfilets en schenk de wijn op de bodem van de schaal.
  • 7 Laat de zalm in de oven in 15-20 minuten net aan gaar worden.
  • 8 De binnenkant mag nog net iets donkerroze zijn.
  • 9 Wijntip: Stevige witte wijn, zoals chardonnay of chenin blanc (droë steen).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.