recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet met pistachenootjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - pistachenoten (125 gram)
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - lime (1 )
  • - kerriepoeder (2 theelepels)
  • - thaise roerbakgroenten (400 gram)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - verse zalmfilet (600 gram)
  • - pandanrijst (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Rasp de lime en pers deze uit.
  • 3 Pel de pistachenoten en hak ze fijn.
  • 4 Meng de Griekse yoghurt met de peterselie, limoenrasp, kerriepoeder en wat zout.
  • 5 Schep in een lage ovenschaal de roerbakgroenten om met de margarine, wat zout en een beetje limoensap.
  • 6 Wrijf de zalm in met zout, versgemalen peper en wat limoensap.
  • 7 Zorg voor een stuk zalmfilet per persoon.
  • 8 Leg de stukken zalm tussen de groenten en strijk het yoghurtmengsel erover uit.
  • 9 Strooi de pistachenootjes erover.
  • 10 Schuif de schaal in de oven en bak de zalm en groenten in 20-25 minuten gaar.
  • 11 De zalm mag van binnen nog rosé zijn.
  • 12 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 13 Serveer zalmfilets en groenten met de rijst.
  • 14 Lekker met een komkommersalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.