recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet met ratatouille uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - couscous (250 gram)
  • - citroen (0.5 stuk(s))
  • - zalmfilets (à 100 gram) (4 stuk(s))
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - verse tijmblaadjes (1 theelepel)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - gele paprika (1 stuk(s))
  • - courgette (1 stuk(s))
  • - rode ui (1 stuk(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de rode ui en snijd de courgette, paprika en tomaten in blokjes.
  • 2 Schep in een lage ovenschaal de groenten met wat zout en peper, de tijm en olijfolie door elkaar.
  • 3 Dek de schaal af met bakpapier.
  • 4 Schuif de schaal in de oven en schakel deze in op 200 °C.
  • 5 Laat de groente in 20 minuten beetgaar worden.
  • 6 Wrijf de zalm in met zout en peper en leg de stukken tussen de groente in de schaal.
  • 7 Knijp het citroensap erboven uit en schuif de schaal zonder bakpapier in de oven.
  • 8 Laat de zalm en groente in nog 8-10 minuten gaar worden.
  • 9 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.