recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmkoekjes met groene groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - roze zalm (2 blikjes)
  • - dille (1 eetlepel)
  • - ei (1 )
  • - nootmuskaat
  • - paneermeel (50 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - diepvries doperwten (225 gram)
  • - andijvie (400 gram)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Splits het ei.
  • 2 Pureer de zalm in de keukenmachine en meng de dille, eidooier, zout en wat peper en nootmuskaat erdoor.
  • 3 Vorm de zalm tot 4 koekjes, haal deze door het eiwit en wentel ze door het paneermeel.
  • 4 Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen.
  • 5 Bak de zalmkoekjes in een anti-aanbak koekenpan met de helft van de olijfolie in 6-8 minuten bruin.
  • 6 Smoor de ui, doperwten en andijvie in een pan met de overige olijfolie, water en wat zout en peper in 8 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Schep de zalmkoekjes met de groenten en aardappeltjes op borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.