recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmkoekjes met roergebakken spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (750 gram)
  • - wilde zalmfilet (500 gram)
  • - ei (1 )
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - spitskool (1 )
  • - bosuitjes (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de zalmfilets ontdooid zijn.
  • 2 Hak de dille fijn.
  • 3 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 4 Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 6 Kook de aardappelblokjes in 10 minuten beetgaar.
  • 7 Pureer de zalm in de keukenmachine en meng het ei met het zout, versgemalen peper, paprikapoeder en de helft van de dille.
  • 8 Vorm het mengsel tot 2 platte rondjes per persoon.
  • 9 Bak de zalmkoekjes in een anti-aanbakkoekenpan met iets minder dan de helft van de olie in 6 minuten net gaar, keer ze halverwege.
  • 10 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spitskool en bosuitjes in 3-4 minuten beetgaar.
  • 11 Schep de aardappelblokjes en de rest van de eetlepel dille erdoor en voeg wat zout en peper toe.
  • 12 Schep de spitskool met aardappel op borden en leg de zalmkoekjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.