recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmlasagne

Hoofdgerecht
7 personen
65 min
Ingrediënten
  • - tomaten (6 )
  • - slagroom (100 ml)
  • - courgette (1 )
  • - verse lasagnebladen (800 gram)
  • - gerookte zalm (300 gram)
  • - nootmuskaat, naar smaak
  • - ricotta (400 gram)
  • - geraspte kaas (150 gram)
  • - gewassen spinazie (800 gram)
  • - uien, gesnipperd (2 )
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Was de spinazie.
  • 4 Verwarm twee derde van de olie in een grote koekenpan, bak hierin de ui glazig.
  • 5 Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee.
  • 6 Schep uit de pan zodra de spinazie geslonken is en laat goed uitlekken.
  • 7 Meng er de helft van de geraspte kaas en de helft van de ricotta door en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 8 Snijd de zalm in blokjes.
  • 9 Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • 10 Vet de ovenschaal licht in met de overgebleven olie en verdeel de lasagne, de spinazie, de zalm en de courgetteblokjes in drie lagen over de ovenschaal.
  • 11 Eindig met lasagne.
  • 12 Roer de rest van de ricotta los met slagroom en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 13 Verdeel dit over de lasagnebladen.
  • 14 Snijd de tomaten in plakjes en leg die er bovenop.
  • 15 Bestrooi er de resterende kaas overheen.
  • 16 Bak de lasagne ongeveer vijfenveertig tot vijftig minuten in de oven.
  • 17 Serveer er een lekkere groene seizoenssalade bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.