recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmpastei met venkel en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
120 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - melk (4 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - dille (2.5 eetlepels)
  • - bloem (300 gram)
  • - boter (150 gram)
  • - spinazie (450 gram)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - geraspte mierikswortel (potje) (2 eetlepels)
  • - venkel (klein) (1 )
  • - zalmfilet (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de spinazie en laat dit uitlekken.
  • 2 Schaaf de venkel in flinterdunne reepjes.
  • 3 Hak de dille fijn.
  • 4 Snijd het bosuitje in fijne ringetjes.
  • 5 Meng de bloem met wat zout, gesmolten boter en het water tot een soepel deeg.
  • 6 Rol het deeg uit en vouw het in drieën.
  • 7 Laat het afgedekt in de koelkast 15 minuten rusten.
  • 8 Herhaal het uitrollen en rusten nog 2 keer.
  • 9 Laat in een pan de spinazie met aanhangend water in 4-5 minuten slinken en daarna in een vergiet uitlekken.
  • 10 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 11 Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze uit tot ovale lappen.
  • 12 Leg 1 deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de crème fraîche en mierikswortel erover uit.
  • 13 Verdeel de venkel en spinazie erover.
  • 14 Strooi over elke laag wat zout en peper.
  • 15 Leg de zalmfilets erop en strooi wat zout en peper en dan de dille er bosui erover.
  • 16 Leg de andere deeglap eroverheen en druk het deeg tot schulprand dicht.
  • 17 Maak bovenop in het midden een gaatje.
  • 18 Garneer met bolletjes en lintjes uit restjes deeg en bestrijk de pastei met melk.
  • 19 Bak de pastei in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • 20 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.