recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmspiesen met paprika en citroen

Hoofdgerecht
4 personen
23 min
Ingrediënten
  • - verse zalmfilet (500 gram)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (2 )
  • - citroen (1 )
  • - tijm (4 takjes)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de citroen schoon.
  • 2 Snijd de zalm in stukken van circa 3 cm.
  • 3 Zorg dat je 4 stukken per persoon hebt.
  • 4 Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Dep de paprika's droog en snijd ze in stukken van 3 cm.
  • 6 Zorg dat je 5 stukken per persoon hebt.
  • 7 Snijd de citroen in parten en halveer de parten.
  • 8 Steek de stukken zalm aan de spiesen met steeds een stuk paprika, een stuk citroen en een takje tijm ertussen.
  • 9 Begin en eindig met paprika.
  • 10 Druk de ingrediënten op de spies goed tegen elkaar aan.
  • 11 Bestrijk de spiesen dun met olie en rooster ze op de barbecue op een plaat of een fijn rooster in 6-8 minuten rondom gaar.
  • 12 Lekker met tzatziki.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.