recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmtaartjes met tomatendressing

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - komkommer (0.25 stuks)
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - gerookte zalm (200 g)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - tomaten (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gerookte zalm in piep kleine stukjes; Snijd de bosuitje in dunne ringetjes; Hak de verse dille fijn; Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.
  • 2 Ontvel de tomaten, schep de zaadjes met vocht eruit en wrijf dit boven een kom door een zeef.
  • 3 Klop dit tomatenvocht met het citroensap, de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • 4 Meng per 100 gram zalm 1 eetlepel dressing, uiringetjes en dille.
  • 5 Zet op een bord een ringvorm (doorsnede 6-7 cm, hoogte 4-5 cm, bijvoorbeeld geknipt van een yoghurtbeker) en leg er een laagje komkommer in.
  • 6 Schep hierop een kwart van de zalmtartaar en druk dit goed aan.
  • 7 Leg hierop weer plakjes komkommer.
  • 8 Trek de ringvorm voorzichtig weg.
  • 9 Maak zo voor iedere persoon een taartje.
  • 10 Schep de tomaat door de dressing, verdeel dit rond de taartjes en garneer met druppeltjes balsamicoazijn.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld sauvignon blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.