recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmteriyaki met salade van zeekraal en witte kool

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet (500 gram)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - Japanse sojasaus (70 ml)
  • - witte kool (0.5 )
  • - sesamolie (5 eetlepels)
  • - limoen (0.5 )
  • - zeekraal (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat u een stuk zalmfilet per persoon heeft.
  • 2 Snijd de witte kool in heel reepjes.
  • 3 Pers en rasp de limoen.
  • 4 Overgiet de zeekraal in een vergiet met kokend water en laat de groente goed uitlekken.
  • 5 Klop in een schaal het limoensap met iets meer dan de helft van de sesamolie, de limoenrasp en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 6 Schep de witte kool en zeekraal erdoor en laat de salade minstens een uur staan.
  • 7 Roer in een kom de sojasaus, sherry en suiker door elkaar en los de suiker al roerende op.
  • 8 Verwarm de rest van de sesamolie in een koekenpan en bak de zalmfilets 1 minuut aan elke kant.
  • 9 Schenk het sojamengsel over de vis en laat de filets nog 8-10 minuten zachtjes sudderen en het vocht verdampen.
  • 10 Keer de filets regelmatig zodat ze rondom bedekt zijn met een stroperig laagje.
  • 11 Leg de zalmfilets op borden en schep de rest van de saus erover.
  • 12 Schep de salade ernaast.
  • 13 Lekker met rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.