recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmtimbaaltje met gerookte forel en garnalen

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - hollandse garnalen (100 gram)
  • - dille (2 el)
  • - bieslook (1 el)
  • - fijne mosterd (1 tl)
  • - mayonaise (2 el)
  • - cottage cheese (220 gram)
  • - gerookte forelfilet (125 gram)
  • - gerookte zalmfilet (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bekleed de timbaaltjes met plakken zalmfilet, de overgebleven zalm kunt u voor de garnering gebruiken.
  • 2 Snijd de helft van de forelfilet in kleine stukjes.
  • 3 Meng in een kom de cottage cheese met mayonaise, mosterd, fijngeknipte bieslook, de helft van de dille, fijngehakt en wat versgemalen peper.
  • 4 Schep de stukjes forel en 75 g garnalen erdoor. Schep dit mengsel in de timbaaltjes en druk het goed aan.
  • 5 Dek af met op maat gesneden plakjes forel. Zet de timbaaltjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 6 Zet een klein bord op een timbaaltje, keer ze samen en laat het timbaaltje uit de vorm op het bord glijden.
  • 7 Garneer rondom met nog wat garnalen, stukjes forel en/of zalm en toefjes dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.