recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zeeuwse mosselen met nectarinesalade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - nectarines (4 )
  • - volle hand basilicumblaadjes
  • - sinaasappel (sap) (0.5 )
  • - bladpeterselie, grofgehakt (3 eetlepels)
  • - gele paprika, in reepjes (1 )
  • - tenen knoflook, in plakjes (3 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - verse zeeuwse mosselen (msc) (2 kg)
  • - bosuitjes (3 )
  • - cocktailtrostomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten elk in zes parten.
  • 2 Snijd twee bosuitjes in stukjes van twee cm en een bosuitje in flinterdunne ringetjes.
  • 3 Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water.
  • 4 Laat ze goed uitlekken en verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet vanzelf dichtgaan na een flinke tik op het werkvlak.
  • 5 Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote (mossel)pan en smoor de plakjes knoflook een minuut zachtjes aan.
  • 6 Leg de mosselen in de pan en verdeel de paprika, tomaat, stukjes bosui en peterselie ertussen.
  • 7 Dek de pan af met het deksel en smoor de mosselen in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
  • 8 Klop intussen in een schaal het sinaasappelsap met drie eetlepels olijfolie tot een dressing.
  • 9 Was de nectarines onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • 10 Snijd de nectarines elk in acht partjes en halveer de partjes.
  • 11 Schep de nectarine met de basilicumblaadjes en ringetjes bosui door de dressing.
  • 12 Serveer de mosselen in de pan en geef de nectarinesalade erbij.
  • 13 Lekker met stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.