recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zeeuwse mosselen met nectarinesalade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - cocktailtomaten (4 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - verse zeeuwse mosselen (2 kg)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - gele paprika (1 )
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (sap van) (0.5 )
  • - volle hand basilicumblaadjes (1 )
  • - nectarines (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 2 Snijd de paprika in reepjes.
  • 3 Hak de peterselie grof.
  • 4 Snijd de tomaten elk in 6 parten.
  • 5 Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm en een klein deel in flinterdunne ringetjes.
  • 6 Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water.
  • 7 Laat ze goed uitlekken en verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet vanzelf dichtgaan na een flinke tik op het werkvlak.
  • 8 Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote (mossel)pan en smoor de plakjes knoflook 1 minuut zachtjes aan.
  • 9 Leg de mosselen in de pan en verdeel de paprika, tomaat, stukjes bosui en peterselie ertussen.
  • 10 Dek de pan af met het deksel en smoor de mosselen in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
  • 11 Klop intussen in een schaal het sinaasappelsap met 3 eetlepels olijfolie tot een dressing.
  • 12 Was de nectarines onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • 13 Snijd de nectarines elk in 8 partjes en halveer de partjes.
  • 14 Schep de nectarine met de basilicumblaadjes en ringetjes bosui door de dressing.
  • 15 Serveer de mosselen in de pan en geef de nectarinesalade erbij.
  • 16 Lekker met stokbrood.
  • 17 Menusuggestie voor: courgettesoep met basilicum en verkruimelde geitenkaas.
  • 18 Na: stoofpeertjes met een kloddertje crème fraîche en fijngesneden munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.