DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Zeeuwse mosselen met sinaasappel

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Hak de peterselie grof. Stap 2 Snijd de bosui in dunne ringetjes. Stap 3 Boen de sinaasappels schoon. Stap 4 Snijd de helft van de sinaasappels in vieren en snijd de kwarten in plakken. Stap 5 Pers de andere helft van de sinaasappels uit. Stap 6 Schenk de olijfolie in de mosselpan en verdeel plakjes knoflook over de bodem. Stap 7 Spoel de mosselen in een vergiet af onder stromend water, laat even uitlekken en leg mosselen die sluiten in de mosselpan. Stap 8 Tik mosselen die niet meteen sluiten tegen het werkvlak en leg ze als er beweging in zit ook in de pan. Stap 9 Verwijder kapotte mosselen en mosselen waar geen beweging inzit. Stap 10 Verdeel de plakjes sinaasappel met peterselie en bosui tussen de mosselen. Stap 11 Schenk het sinaasappelsap erover. Stap 12 Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan, schud de pan af te toe. Stap 13 Houd de mosselen warm in een grote schaal onder aluminiumfolie. Stap 14 Kook het kookvocht op hoog vuur tot de helft in. Stap 15 Roer in een schaaltje de yoghurt met mosterd en 50-75 ml mosselkookvocht tot een dipsaus. Stap 16 Serveer met frieten en een gemengde salade.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten