DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Zeeuwse mosselen

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Spoel de mosselen onder stromend water. Stap 2 Verwijder kapotte mosselen. Stap 3 Geef mosselen die niet vanzelf sluiten een flinke tik op het werkvlak. Stap 4 Gooi ze weg als ze dan nog niet dicht gaan. Stap 5 Leg de mosselen in een grote pan en maal er flink peper boven. Stap 6 Snij de prei in dunne ringen en snipper het ui. Stap 7 Verdeel de prei, ui en kruiden tussen de mosselen. Stap 8 Voeg geen water toe, er komt genoeg vocht uit de mosselen zelf. Stap 9 Doe de deksel op de pan en breng de mosselen aan de kook. Stap 10 Laat de mosselen zes tot acht minuten op matig hoog vuur koken tot alle schelpen open staan. Stap 11 Schud de pan regelmatig. Stap 12 Schep een soeplepel mosselvocht uit de pan in een schaaltje en roer de mosterd erdoor. Stap 13 Doe de mosselen in grote diepe borden. Stap 14 Serveer het mosterdsausje erbij om de mosselen in te dippen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten