recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte appelmoes

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kaneel
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - (vers geperst) sinaasappelsap (150 ml)
  • - (moes)appels (goudrenet of elstar) (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 2 Snijd de appelparten in stukken en leg ze in een pan.
  • 3 Schenk het sinaasappelsap erover en roer de vanillesuiker erdoor.
  • 4 Breng de appels met het sap afgedekt aan de kook en kook ze dan op matig vuur in circa 10 minuten gaar.
  • 5 Roer de appels tot een grove moes en laat de moes nog even zonder deksel koken om het teveel aan vocht te laten verdampen.
  • 6 Laat de appelmoes afkoelen.
  • 7 Serveer de appelmoes in een schaal en strooi er wat kaneel over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.