recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte barbecuesaus

Bijgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - donker bier (300 ml)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - bruine suiker (3 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - hot pepper sauce (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - tomaten (6 rijpe)
  • - knoflook (geperst) (2 tenen)
  • - ui (gesnipperd) (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Fruit de ui en de knoflook zachtjes.
  • 3 Snij de tomaten in stukjes.
  • 4 Schep de tomatenstukjes door de paprikapoeder.
  • 5 Voeg hot pepper sauce erdoor.
  • 6 Bak dit geheel nog drie minuten.
  • 7 Voeg de mosterd met de bruine suiker toe.
  • 8 Voeg de azijn en het bier ook toe.
  • 9 Breng alles aan de kook.
  • 10 Laat het gerecht een half uur zachtjes pruttelen tot de saus dikker begint te worden.
  • 11 Pureer de saus met een staafmixer en laat de saus eventueel inkoken tot de dikte goed is.
  • 12 Laat de saus afkoelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.