recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte bruinebonensoep

Hoofdgerecht
4 personen
580 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (4 eetlepels)
  • - knolselderij (300 g)
  • - prei (1 stuks)
  • - winterwortel (300 g)
  • - vleesbouillon (2 liter)
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (1 eetlepel)
  • - (runder)salami (100 g)
  • - gedroogde bruine bonen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met volkorenbrood.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de (runder)salami in kleine blokjes; Snipper de ui; Snijd de winterwortel in plakken; Snijd de prei in ringen; Snijd de knolselderij in blokjes; Hak de platte peterselie fijn.
  • 3 Week de bruine bonen minstens 8 uur in ruim koud water.
  • 4 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Bak de salami zachtjes uit in een soeppan in hete margarine.
  • 6 Schep de salami op en bordje.
  • 7 Fruit de ui in het bakvet zachtjes glazig.
  • 8 Voeg de bruine bonen, laurier en de bouillon toe en kook alles 1 uur op zacht vuur.
  • 9 Roer alle groente erdoor en kook de soep in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Serveer de soep in grote kommen en strooi de salami en peterselie erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.