recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte chocolademelk

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - grote glazen mokken (inhoud 250 ml.) (4 )
  • - spuitbus met slagroom
  • - (extra) pure chocolade (150 gram)
  • - volle melk (1 liter)
  • - cacao (2 eetlepel(s))
  • - vanillestokje (1 )
  • - suiker (3 eetlepel(s))
  • - gepelde hazelnoten (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de noten fijn en rooster ze in een kleine koekenpan lichtbruin en roer er een 1/3 deel van suiker door.
  • 2 Schep de nootjes op een bordje en laat ze afkoelen.
  • 3 Maak ze los met een bolle kant van een lepel.
  • 4 Hak de chocolade in stukjes.
  • 5 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte merg eruit.
  • 6 Roer in een kommetje de cacao en de rest van de suiker los met 1/10 deel van de melk.
  • 7 Schenk de rest van de melk in een pan en klop het cacaomengsel en het vanillemerg er met een garde door.
  • 8 Breng het cacaomengsel al roerende aan de kook.
  • 9 Voeg de stukjes chocolade toe en laat ze al roerende smelten.
  • 10 Schenk de warme chocolademelk in de mokken en spuit er een flinke toef slagroom op.
  • 11 Strooi de nootjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.