recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte citroenlimonade

Bijgerecht
8 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tafelsuiker, fijn (125 gram)
  • - citroen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de citroenen en pers ze uit.
  • 2 Schenk het sap in een maatbeker.
  • 3 Druk het vruchtvlees in het zeefje met de bolle kant van een lepel goed uit, om er zoveel mogelijk sap uit te halen.
  • 4 Meet veertig tot vijftig ml citroensap per persoon af en schenk dit sap in een kom.
  • 5 Voeg de suiker toe en roer tot de suiker volledig in het sap is opgelost.
  • 6 Schenk de limonadesiroop in een schone fles en sluit deze.
  • 7 Schenk ter plekke de glazen voor een kwart vol met de limonadesiroop en vul aan met water of koolzuurhoudend mineraalwater.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.