recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte citroenlimonade

Bijgerecht
8 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tafelsuiker, fijn (125 gram)
  • - citroen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de citroenen en pers ze uit.
  • 2 Schenk het sap in een maatbeker.
  • 3 Druk het vruchtvlees in het zeefje met de bolle kant van een lepel goed uit, om er zoveel mogelijk sap uit te halen.
  • 4 Meet veertig tot vijftig ml citroensap per persoon af en schenk dit sap in een kom.
  • 5 Voeg de suiker toe en roer tot de suiker volledig in het sap is opgelost.
  • 6 Schenk de limonadesiroop in een schone fles en sluit deze.
  • 7 Schenk ter plekke de glazen voor een kwart vol met de limonadesiroop en vul aan met water of koolzuurhoudend mineraalwater.