recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte tabouleh

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kokend water (225 ml)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - feta (100 gram)
  • - eieren (3 )
  • - krop sla (klein) (1 )
  • - bieslook, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - bladpeterselie fijngehakt (3 eetlepels)
  • - tomaten (4 )
  • - komkommer (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - sap van een citroen (0.5 )
  • - couscous (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de couscous in een kom en roer het citroensap en de olijfolie met wat zout en peper erdoor.
  • 2 Schenk er het kokend water bij.
  • 3 Laat de couscous tien minuten wellen.
  • 4 Halveer intussen de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit.
  • 5 Snijd de komkommerhelften in lange dunne repen en snijd deze in kleine stukjes van een halve cm.
  • 6 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht.
  • 7 Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van een halve cm.
  • 8 Maak de couscous rul met een vork en schep de komkommer, tomaat en de kruiden erdoor.
  • 9 Laat de couscous zo nog minstens 2-3 uur staan.
  • 10 Schep de couscous als een berg in het midden op een platte schaal.
  • 11 Kook de eieren en snij ze in vieren.
  • 12 Snij de feta en de olijven in kleine stukjes.
  • 13 Verdeel de slablaadjes eromheen en garneer met de partjes ei, feta en olijven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.