recepten

Zoeken in alle recepten

Zoete aardappelboerenkoolstamppot

Zoete aardappelboerenkoolstamppot

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - paprikapoeder (3 theelepels)
  • - tartaartjes (4 )
  • - gedroogde tijm (1 eetlepel)
  • - gesneden boerenkool (600 gram)
  • - tenen knoflook, fijngehakt (2 )
  • - grote ui, grof gesnipperd (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - zoete aardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
  • 2 Kook de zoete aardappelen in een pan met een flinke bodem water met wat zout in een kwartier beetgaar.
  • 3 Verwarm in de wok twee eetlepels olijfolie.
  • 4 Fruit de ui zachtjes glazig en voeg de knoflook toe.
  • 5 Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • 6 Voeg de tijm met wat zout en versgemalen peper en het water toe.
  • 7 Smoor de boerenkool in tien minuten beetgaar.
  • 8 Wrijf de tartaartjes in met wat zout en paprikapoeder.
  • 9 Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een grillpan in zes minuten bruin en vanbinnen rosé.
  • 10 Giet de zoete aardappel af, maar vang het vocht op.
  • 11 Stamp de zoete aardappel tot een smeuïge puree, voeg zo nodig wat van het vocht toe.
  • 12 Schep de puree door het boerenkoolmengsel en warm alles goed door tot een smeuïge stamppot.
  • 13 Serveer de tartaartjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.