recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zoetzure preisalade met olijven en tonijn

Lunch
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - dikke preien (2 )
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - honing (0.5 theelepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - bladpeterselie (1 eetlepel)
  • - veldsla (40 gram)
  • - tonijn op olie, goed uitgelekt (1 blikje)
  • - gemengde olijven zonder pit, gehalveerd (50 gram)
  • - peper & zout
Bereidingswijze
  • 1 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Snijd het wortelstukje en de losse groene bladeren van de bovenkant van de preien.
  • 4 Was de preien onder stromend water.
  • 5 Snijd de preien in gelijke stukken van maximaal tien cm.
  • 6 Halveer de stukken prei in de lengte.
  • 7 Snijd deze stukken in de lengte in lange dunne reepjes van drie mm dik.
  • 8 Doe de reepjes prei over in een vergiet en schenk er zeker een liter kokend water over.
  • 9 Laat de prei zo vijf minuten staan en uitlekken.
  • 10 Klop in een kom het sinaasappelsap met de azijn, honing en olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 11 Roer de sinaasappelrasp en de peterselie erdoor.
  • 12 Schep de preireepjes erdoor en laat de prei zo zeker een kwartier staan.
  • 13 Hussel vlak voor het serveren de veldsla losjes door de preisalade en schep de salade in diepe borden of wijde kommen.
  • 14 Verdeel er stukjes tonijn en olijven over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.