recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomers salade met gegrilde kip en kerstomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - komkommer (1 )
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - kipfilet (250 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - gemalen chilivlokken (0.5 theelepel)
  • - oregano (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Pers de citroen en rasp deze.
  • 5 Halveer de kerstomaatjes.
  • 6 Snijd de komkommer in lange, dunne plakken.
  • 7 Halveer de olijven.
  • 8 Meng de knoflook, oregano, chilivlokken en wat zout en versgemalen zwarte peper met 1 eetlepel citroensap en een derde van de olijfolie in een diep bord.
  • 9 Wentel de kipfilets erdoor en marineer ze 15 minuten.
  • 10 Bak de kipfilets in een grillpan op matig hoog vuur in 15 minuten bruin en gaar.
  • 11 Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een bakblik, druppel er een kleinbeetje olijfolie over en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  • 12 Klop de resterende olijfolie en citroensap met de rasp en wat zout en peper tot een dressing.
  • 13 Verdeel de sla in drie delen per persoon.
  • 14 Verdeel de slaparten, komkommer, tomaatjes en olijven over diepe borden.
  • 15 Sprenkel de dressing erover.
  • 16 Snijd de kipfilets in plakken en verdeel ze met de feta over de salade.
  • 17 Lekker met focaccia.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.