recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse aardappelsalade met gerookte forel en sinaasappeldressing

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen (600 gram)
  • - courgette (1 )
  • - zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • - sinaasappels (2 )
  • - walnootolie (3 eetlepels)
  • - gepelde walnoten (25 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (3 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - sla (0.5 krop)
  • - rucola (75 gram)
  • - gerookte forelfilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de courgette in plakken.
  • 3 Pers de sinaasappels.
  • 4 Hak de walnoten fijn.
  • 5 Laat de paprika's goed uitlekken.
  • 6 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 7 Kook de aardappelplakjes in ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 8 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 9 Bestrijk de plakken courgette dun met wat zonnebloemolie, bak ze in een grillpan in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 10 Leg ze op een bord.
  • 11 Kook in een steelpan het sinaasappelsap in tot nog de helft over is.
  • 12 Laat het sap afkoelen en klop het met de walnootolie, walnoten, basilicum en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 13 Schep in een wijde kom de plakken aardappel om met de courgetteplakken, paprikarepen en bosui.
  • 14 Schep er een paar eetlepels dressing door en meng dan wat van de sla en rucola erdoor.
  • 15 Verdeel de rest van de sla en rucola over grote borden en schep de aardappelsalade in het midden.
  • 16 Leg de plakjes gerookte forel op de aardappelsalade en druppel de restende dressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.